• Utfordringer for internasjonale forsendelser i mars 2022

Den siste måneden er alle selskapene som spesialiserer seg på internasjonal virksomhet dypt bekymret over forsendelsene, forårsaket av nedstengningen i Shanghai og Russland/Ukraina-krigen.

1. Shanghai Pudongs lockdown

For å løse Covid raskere og mer effektivt, startet Shanghai den omfattende byomfattende nedstengningen tidligere denne uken.Det gjennomføres i to faser.Shanghais Pudong finansdistrikt og nærliggende områder har blitt låst ned fra mandag til fredag, og da vil det enorme sentrumsområdet Puxi starte sin egen femdagers nedstengning fra 1. til 5. april.

Som vi alle vet, er Shanghai det største knutepunktet for finans og internasjonal virksomhet i landet, med verdens største containerfrakthavn, og også PVG-flyplass.I 2021 nådde containergjennomstrømningen til Shanghai havn 47,03 millioner TEU, mer enn Singapore havns 9,56 millioner TEU.

I dette tilfellet fører låsingen uunngåelig til stor hodepine.Under denne nedstengningen må nesten alle forsendelsene (luft og sjø) utsettes eller kanselleres, og selv for budfirmaer som DHL stopper de daglige leveransene.Vi håper det vil komme seg tilbake til det normale så snart nedstengningen er ferdig.

2. Russland/Ukraina-krigen

Russland-Ukraina-krigen forstyrrer sjøfarten og luftfrakten alvorlig, ikke bare i Russland/Ukraina, men også alle områder over hele verden.

Mange logistikkselskaper har også stanset leveranser til og fra Russland samt Ukraina, mens containerrederier skyr Russland.DHL sa at de har stengt kontorer og operasjoner i Ukraina inntil videre, mens UPS fortalte at de har suspendert tjenester til og fra Ukraina, Russland og Hviterussland.

I tillegg til den store økningen i olje/drivstoffkostnader forårsaket av krigen, har følgende sanksjoner tvunget flyselskapene til å kansellere mange lys og også omdirigere lange flyavstander, noe som gjør luftfraktkostnadene vanvittig høyere.Det sies at Freight Cost Air Index sine priser fra Kina til Europa steg mer enn 80 % etter å ha pålagt krigsrisikotillegg.Dessuten utgjør den begrensede luftkapasiteten et dobbelt slag for avsendere med sjøforsendelse, siden det uunngåelig forverrer smertene ved sjøforsendelser, ettersom den allerede har vært i store problemer under hele pandemien.

Som helhet vil den dårlige innflytelsen fra internasjonale forsendelser i sin tur påvirke økonomier over hele verden negativt, så vi håper inderlig at alle kunder i internasjonal virksomhet kan ha en bedre plan for bestilling og logistikk for å sikre god forretningsvekst i år.Universe vil gjøre vårt beste for å støtte våre kunder med betydelig service:https://www.universeoptical.com/3d-vr/